Friday, January 27, 2012

Abang and adik...

Budak becok..

video

Kasihnya abang...

This video was taken someime back in early January 2012.

To me, so sweet..a bit kasar, but it makes me smile :)

video



Luqman n Nenek

Luqman empuk mmg manje dgn nenek..

Wednesday, January 25, 2012

Journey Of Adventure - The New Beginning..

Got this idea when I was driving to work one day. It's just a few days in the new year and I felt that I'm in dire need to something exciting to look up to. That is when I suddenly came up with the idea. Sbnrnye, just for fun. At least ada la mende yg nk di look forward to, this year. Kononnye macam g honeymoon la atau private vacation for just the two of us. Echehh...Anak2 pon dah besa2 :P The idea was to go anywhere, luar outside Malaysia utk explore n jalan2. Short trip je. So abang can take all pictures in the world he wanna take. And I can accompany him to an explorace. Sounds good kan?

Dah lame dah dpt idea tu. Tapi, bile citer kat abang n suh die pilih, die mcm xtau/ xmo pilih.

Hmm...know what I'm thinking? Heheh...I'll put it in a game.

So, smlm dalam kete yang tiada hala tuju melainkan berjalan2 empat beranak naik kete, I executed my plan.

Tulis 28 destinations I got from Airasia website on a piece of paper. Koyak paper2 tu into 28 small rectangles. Gulung3 and put it in a plastic bag.

Syarat2 permainan..

Pilihan/ undian hanya bole dibuat SEKALI sahaja. Sebarang rayuan utk pilihan/ undian semula adalah tidak dibenarkan.

Pusingan pertama:
Setiap pemain akan dibenarkan untuk mengundi sebanyak 5 kali (destinasi). Jadi, pemain A pilih 5, pemain B pilih 5.

Pusingan kedua:
Pemain kumpulan lawan menyenaraipendekkan destinasi pemain yang satu lagi, daripada 5 destinasi kepada 3 destinasi.

Pusingan ketiga:
Daripada 3 destinasi yang telah disenaraipendek, setiap pemain hendaklah memilih 1 destinasi idaman yang ingin dilawati.


Pusingan AKHIR:
Kedua-dua pemain akan discuss n pilih THE final destination yang akan dituju

Ayomat..getset...GO!

Jom seluk tangan dalam plastik...dan hasilnye adalah..



Pemain A (abang)

Pusingan #1
1. Ho Chi Min
2. Singapore
3. Shanghai
4. Bali
5. Brunei

Pusingan #2
>> Singapore
>> Shanghai
>> Bali

Pusingan #3
• Bali

Pemain A (me)

Pusingan #1
1. Tian Jin
2. Phuket
3. Seoul
4. Cheng Du
5. Bangkok

Pusingan #2
>> Phuket
>> Seoul
>> Bangkok

Pusingan #3
• Seoul

So, pusingan akhir adalah antara Seoul vs Bali.


And our final decision IS...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Sebenanrnye, xde la sure pon akan pegi. Tapi...at least we have something to look forward to. N bile2 bosan2 or moody2, bole la wat further planning. Mane tau kan, kot2 tercapai pulak KPI nie.

Well, my dear, we need to plan for something to happen rather than just sit, wait n hope for that something to happen.

So, Bali...here we come! ( When? Entah :P )

Ok. Let's enjoy some pictures related to Bali (from all over Google)...[mode: kasi bakarrr..ngeh3]


Friday, January 20, 2012

Bila Hati Berkata-kata...#1_2012

Kadang-kadang..apa yang diperlukan hanyalah satu usapan di ubun-ubun, kucupan di dahi dan satu kata-kata sayang..maka lenyaplah segala marah, terlupa semua rasa xpuas hati dan hilang segala rasa penat, badan dan otak. Diri rasa lebuh dihargai..rasa berbaloi segala susah payah dan lelah..

Susah sangat kah??